Skip to main content

Poedercoaten

Poedercoaten is een oppervlaktebehandelingsproces waarbij een poederlaag op metaal wordt aangebracht. Dit proces wordt vaak gebruikt om metaalproducten te beschermen tegen corrosie, slijtage en blootstelling aan de elementen. Wij bieden poedercoating aan in een groot aantal RAL kleuren.

Bij het poedercoaten wordt een elektrostatisch geladen poeder op het metaaloppervlak gespoten. Het poeder hecht zich aan het oppervlak door middel van elektrostatische aantrekking. Vervolgens wordt het product verwarmd in een oven, waarbij het poeder smelt en zich verspreidt en uithardt tot een duurzame en sterke coating.

Poedercoating biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere coatingmethoden. Het is milieuvriendelijker omdat er geen oplosmiddelen of andere schadelijke stoffen worden gebruikt. Bovendien is de coating dikker en duurzamer dan bijvoorbeeld verf, waardoor het beter bestand is tegen krassen, stoten en weersinvloeden.

Poedercoaten wordt veel gebruikt in verschillende industriesectoren, waaronder de automotive, architectuur, meubelindustrie en machinebouw. Het is een populaire keuze vanwege de vele kleur- en afwerkingsopties die beschikbaar zijn, evenals de functionele eigenschappen die het biedt.

Wassen/ontvetten

Wij reinigen onze producten met een ontvetter (Hakapur), dit doen we door middel van een spoelcabine die is voorzien van een sproei installatie.

Passiveren

Bij deze oppervlakte behandeling polijsten wij geforceerde delen, al draaiend, met diverse grofheden Scottbrite.

Polijsten

Bij deze oppervlakte behandeling polijsten wij geforceerde delen, al draaiend, met diverse grofheden Scottbrite.

Moffelen

Bij het moffelen wordt onder hoge temperatuur de poedercoating uitgehard, dit gebeurt bij ongeveer 180 graden. Dit proces kan bij ons in zowel de doorloopoven als de kameroven. De kameroven heeft een capaciteit van 5 meter.