Skip to main content

Productie

Na de ontwerpfase beginnen we met het produceren van het gereedschap, waar we de vorm van het ontwerp tot stand komt. In de meeste gevallen gaat dit om forceergereedschap, maar dit kan bijvoorbeeld ook dieptrekgereedschap, stamp- of zetgereedschap zijn.

Metaal forceren is het proces van het bewust vervormen of vormen van plaatmetaal door middel van externe krachten of druk. Dit doen wij door het plaatmetaal in een bepaalde vorm te buigen, uit te rekken, te pletten, te snijden of anderszins te verspanen. Hierbij passen wij verschillende bewerkingsmethoden toe, zoals het gebruik van hydraulische persen, walsen, hameren, buigen, (diep)trekken, smeden, extruderen en andere metaalbewerkingstechnieken. Zo produceren wij metalen onderdelen of componenten volgens de door de klant gevraagde vormen en afmetingen.

Wanneer het productieproces vastgesteld is, wordt eerst een testserie geproduceerd. Hierna wordt samen met de klant beoordeeld of de testserie voldoet aan de wensen, of dat er eventueel nog wat moet worden aangepast. Bij een volledig akkoord gaan we over tot de werkelijke productie.

Ontwerp

Uw of ons ontwerp

Assemblage

alles is mogelijk

Levering

vakkundig en snel